Muncitorii de la centrala nucleară din Cernobîl se află de 12 zile sub paza ruşilor. Mănâncă o dată pe zi

Muncitorii de la centrala nucleară din Cernobîl se află de 12 zile sub paza ruşilor. Mănâncă o dată pe zi

Mai mult de 100 de muncitori de la centrala nucleară de la Cernobîl, locul celui mai grav dezastru nuclear în 1986, sunt blocaţi acolo de 12 zile, neputând să plece după ce forţele ruseşti au capturat instalaţia în prima zi a invaziei.

Rusia spune că a securizat zona împreună cu garda naţională ucraineană, dar Ucraina contestă acest lucru şi spune că trupele ruse deţin controlul deplin, scrie BBC.

Muncitorii continuă să se ocupe de îndatoririle lor şi atmosfera pare calmă, dar BBC a primit informaţii că în interior condiţiile sunt dificile, cu mâncare şi medicamente limitate.

ADVERTISING

Din cauză că muncitorii nu ştiu cât timp vor rămâne acolo, ei se limitează la o masă pe zi (pregătită de bucătari care sunt şi ei blocaţi), iar mâncarea de bază se spune că este în principal pâine şi terci.

Există, de asemenea, îngrijorări tot mai mari cu privire la faptul că stresul le-ar putea afecta capacitatea de a-şi îndeplini sarcinile la centrala nucleară.

"Situaţia este complicată şi tensionată", a declarat pentru BBC Iuri Fomichev, primar al Slavutîci. "Este dificil pentru ei din punct de vedere moral, psihologic şi fizic".

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇