Momentul în care o rachetă lovește „podul de sticlă" din Kiev, folosit de pietoni și bicicliști (Video)

Momentul în care o rachetă lovește „podul de sticlă" din Kiev, folosit de pietoni și bicicliști (Video)

O înregistrare video care surprinde momentul în care o rachetă rusească a lovit podul pietonal din capitala Ucrainei a fost difuzată pe rețelele de socializare.

„Podul de sticlă” din Kiev se numără printre țintele bombardate luni dimineață. Potrivit BBC, nu se cunoaște dacă explozia s-a soldat cu victime.

Podul era folosit de pietoni și bicicliști și trece peste râul Nipru, făcând legătura între centrul Kievului și un parc. Acesta a fost inaugurat în 2019 și era promovat ca unul dintre obiectivele turistice ale orașului, fiind cunoscut și sub numele „podul Kliciko”, după numele primarului Kievului, fostul boxer profesionist Vladimir Vladimirovici Kliciko.

Rusia a dezlănțuit luni un val de atacuri cu rachete de croazieră în marile oraşe ale Ucrainei, de la Harkov și până la Liov (aproape de granița cu Polonia), ca represalii după explozia care a doborât sâmbătă dimineața o parte a podului Kerci, care face legătura între Crimeea și Rusia continentală.

ADVERTISING

Rachetele rusești nu au vizat obiective militare, ci ținte civile, cum ar fi o companie energetică sau un parc din fața universității din capitala Ucrainei. O rachetă a căzut chiar lângă Ambasada României din Kiev, iar alta a lovit clădirea în care se află consulatul german și care nu a mai fost folosită de la izbucnirea războiului.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇