Moment rar la Kiev: Zelenski îl critică public pe primarul Kliciko

Moment rar la Kiev: Zelenski îl critică public pe primarul Kliciko

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o ieşire vineri seară, în care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de primarul Kievului, fosta legendă a boxului Vitali Kliciko.

Este un moment extrem de rar în care Zelenski îşi manifestă nemulţumirea faţă de alt lider cu puternică susţinere în Ucraina, de când a început războiul.

Zelenski a spus că sunt activate în ţară puncte de invincibilitate, dar că, din păcate, ”nu în toate oraşele autorităţile locale au făcut o treabă bună”.

Preşedintele a precizat că sunt multe plângeri în Kiev, unde doar punctele de la baza Serviciului de Urgenţă şi de la gară sunt organizate corespunzător.

ADVERTISING

”Mulţi locuitori din Kiev au rămas fără electricitate mai bine de 20 sau chiar 30 de ore. Aştept muncă de calitate de la Primărie. Nimeni nu va ierta această şaradă cu punctele de invincibilitate din Kiev. Vă rog să fiţi mai serioşi. Acelaşi lucru e valabil şi pentru minciunile din raportările de la diferite niveluri”, a acuzat Zelenski, citat de Press United.

Vitali Kliciko, devenit o figură cheie a rezistenței ucrainene de când a început invazia din februarie, nu a răspuns la criticile președintelui.

ADVERTISING

Preşedintele a precizat că, în total, acum sunt peste 4.000 de puncte de invincibilitate în ţară şi este responsabilitatea fiecărui lider local să se asigure că tot ce ar trebui să existe acolo pentru oameni funcţionează într-adevăr.

În urma bombardamentelor aeriene ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, Ucraina a înființat aşa-numitele „puncte de invincibilitate”. Acestea sunt adăposturi de urgență în care oamenii pot avea acces gratuit la căldură, apă, internet și servicii de telefonie mobilă.

ADVERTISING

Pravda Ucraina aminteşte că, la 1 noiembrie, Vitali Kliciko a raportat că în Kiev vor fi înființate aproximativ 1.000 de astfel de centre pentru a oferi locuitorilor orașului un loc de încălzire în caz de urgență, în timpul iernii.

Administrația de Stat a orașului Kiev a distribuit fotografii cu astfel de centre și a raportat că acestea vor avea energie electrică și sunt dotate cu sisteme de încălzire, toalete, cantine și locuri de odihnă; vor oferi, de asemenea, haine și pături. Cei care vin în astfel de centre vor avea acces la știri și cele mai recente informații despre oraș, precum și la sprijin psihologic.

Ziua 276 de război: 6 milioane de oameni nu au curent de 3 zile. Ucraina primește generatoare din România. Rânjete largi la Kremlin


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇