Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni. El spune că Putin este “o cangrenă” pentru Europa

Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni. El spune că Putin este “o cangrenă” pentru Europa

Fostul campion mondial la categoria grea Vitali Klitschko, în prezent primarul oraşului Kiev, a început să facă pregătire militară împreună cu rezervişti ucraineni, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, el apreciind că preşedintele Vladimir Putin este “o cangrenă” pentru Europa, relatează New York Post.

citizen

Declarațiile sunt făcute în contextul în care mii de civili din Ucraina se înscriu în programe de antrenament militar, anticipând o invazie a rușilor.

Klitschko, în vârstă de 50 de ani, primar al Kievului din 2014, a declarat pentru Daily Telegraph că o pregătire militară este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu din Ucraina.

“Mulţi dintre noi am făcut armata şi trebuie să ne amintim ce am învăţat atunci. Cred că o astfel de pregătire este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu ai unei ţări care este în război de aproape opt ani”, a afirmat fostul sportiv.

citizen

Potrivit presei, cei 100.000 de rezervişti au Ucrainei sunt împărţiţi în 25 de unităţi care au ca sarcini protejarea locurilor cheie şi menţinerea ordinii pe vreme de război.

Rusia a început să trimită forţe armate şi echipamente militare la frontiera sa din vest cu Ucraina, în aprilie anul trecut.

Vineri, preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe Putin că orice atac ar atrage sancţiuni dure.

Conform relatărilor din presă, Joe Biden îi va telefona duminică președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇