Ministrul ungar de Externe a primit cea mai prestigioasă distincție acordată de Rusia - Ordinul Prieteniei

Ministrul ungar de Externe a primit cea mai prestigioasă distincție acordată de Rusia - Ordinul Prieteniei

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a primit joi, la Moscova, Ordinul Prieteniei din partea omologului său rus Serghei Lavrov (foto), pentru activitatea sa de dezvoltare a relaţiilor dintre Ungaria şi Federaţia Rusă, relatează MTI.

Ordinul Prieteniei este cea mai prestigioasă distincţie rusă acordată unei oficialităţi străine pentru promovarea cooperării internaţionale cu Rusia.

Într-o postare pe Facebook, Szijjarto s-a declarat ''mândru de menţinerea unei cooperări bazate pe interese comune şi încredere reciprocă cu Moscova, în pofida tendinţelor regionale şi globale intimidante''.

Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése...

Publicată de Szijjártó Péter pe Joi, 30 decembrie 2021

Succesul Ungariei în combaterea crizei energetice din Europa şi a pandemiei de coronavirus a depins de hotărârea de a urma o politică externă înrădăcinată în interesele naţionale, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

''În primăvară am folosit vaccinuri Sputnik pentru a accelera campania de vaccinare şi acordul privind achiziţiile de gaz încheiat în septembrie garantează siguranţa energetică a ţării noastre'', a mai spus el.

Minden idők legeredményesebb éve volt az idei a magyar-orosz együttműködés szempontjából. Ez pedig jó alap ahhoz, hogy...

Publicată de Szijjártó Péter pe Joi, 30 decembrie 2021

Printre personalităţile care au primit medalia Ordinul Prieteniei se află fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, fostul secretar de stat american Rex Tillerson şi fostul premier canadian Jean Chretien.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇