Primarul Kievului pregăteşte 1.000 de puncte de încălzire, în caz de urgenţă

Primarul Kievului pregăteşte 1.000 de puncte de încălzire, în caz de urgenţă

Autorităţile din Kiev se pregătesc să înfiinţeze 1.000 de puncte de încălzire în capitala Ucrainei, în cazul în care „nu va exista nicio sursă de electricitate, apă şi căldură” din cauza atacurilor constante ale Rusiei asupra infrastructurii.

Locurile vor fi echipate cu generatoare și vor avea un stoc de produse de primă necesitate.

Locuitorii Kievului s-ar putea încălzi, ar putea să bea o băutură caldă, să îşi încarce telefoanele şi să primească ajutorul necesar în aceste puncte de încălzire, a declarat primarul oraşului, Vitali Klitciko, citat de Kiev Independent.

ADVERTISING

„Cel mai rău este scenariul în care nu vom avea deloc energie electrică, apă, încălzire urbană. Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în orașul nostru", a explicat primarul Kievului.

Anterior, marţi, edilul a anunţat că alimentarea cu apă şi electricitate în Kiev a fost complet restabilită după atacul cu rachete al Rusiei din ziua precedentă. Oraşul operează întreruperi de curent pentru a stabiliza funcţionarea sistemului energetic. 

Lovitura rusă asupra unei instalaţii de infrastructură energetică din apropierea capitalei ucrainene din 31 octombrie a provocat întreruperea alimentării cu apă pentru 80% dintre gospodăriile din oraş şi pene de curent în 350.000 de locuinţe. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atacurile cu rachete și drone au avariat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei.

Recent ucrainenii care au părăsit țara din cauza războiului cu Rusia au fost îndemnați să rămână în străinătate pe perioada iernii.

Un nou venit în apropierea președintelui rus propune o strategie criminală prin care Kremlinul urmărește lăsarea oamenilor în beznă, frig și fără apă. Locuitorii Kievului încearcă să facă față bombardamentelor, considerându-le un deranj cotidian ca multe altele. Iată o analiză scrisă de Emilian Isailă: Putin devine Regele Întunericului

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇