În Kiev, energia se furnizează cu program. Cel puțin patru ore de întreruperi

În Kiev, energia se furnizează cu program. Cel puțin patru ore de întreruperi

Operatorul rețelei energetice din Kiev a anunțat o serie de întreruperi de energie electrică, în urma loviturilor rusești de sâmbătă asupra unor instalații energetice.

Potrivit The Guardian, peste un milion de gospodării au rămas fără electricitate în urma loviturilor asupra unor instalații energetice din Ucraina.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, citată de Mediafax, compania energetică a anunțat că operatorul național de energie, Ukrenegro, a introdus întreruperile în capitală pentru a „evita accidentele”.

ADVERTISING

Penele de curent au început în jurul orei locale 11.00, iar gospodăriile din Kiev au fost împărțite în trei grupuri care vor fi „deconectate pentru o anumită perioadă de timp”, a precizat compania.

Acesta a adăugat că întreruperile de curent ar trebui să dureze „nu mai mult de patru ore”, dar că acestea ar putea fi mai lungi.

În discursul său de sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că se lucrează pentru eliminarea efectelor atacurilor ruşilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina, el precizând că în unele zone s-a reluat alimentarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Continuăm să eliminăm urmările atacurilor teroriste de astăzi asupra infrastructurii noastre. Geografia acestui atac masiv este foarte largă: Volin, Odesa, regiunea Hmelniţki, regiunea Kirovohrad, regiuneaa Dnipropetrovsk, regiunea Rivne, regiunea Mikolaiv, regiunea Zaporojie şi alte locuri.

Principala ţintă a teroriştilor este energia. Drept urmare, vă rog să fiţi şi mai atenţi decât înainte în ceea ce priveşte nevoia de consum în mod conştient de electricitate. Stabilitate industriei energiei statului nostru se bazează pe fiecare oraş şi fiecare district al Ucrainei.

ADVERTISING

Vă rog să limitaţi folosirea dispozitivelor electrice care consumă mult curent. Şi în special în orele de vârf, dimineaţa şi seara”, a spus Zelenski, potrivit News.ro.

“În o parte a teritoriului ţării nostre, unde curentul electric s-a întrerupt din cauza atacului de astăzi, a fost deja posibilă reluarea alimentării cu energie. S-a reluat alimentarea parţial în regiunea Odesa, parţial în regiunea Hmelniţki, în cea mai mare parte a regiunii Rivne. Sunt veşti pozitive şi din alte regiuni. Însă în multe oraşe, în multe districte, lucrările pentru reluarea alimentării continuă. Încercăm să le readucem oamenilor cât mai curând posibil energia electrică”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Infrastructura critică din Ucraina a fost lovită sâmbătă de zeci de rachete ruseşti. Kievul şi mai multe regiuni au raportat lovituri asupra instalaţiilor energetice şi pene de curent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇