O vedetă Star Wars a trimis cel puțin 500 de drone pentru a ajuta Ucraina să lupte cu „imperiul răului”

O vedetă Star Wars a trimis cel puțin 500 de drone pentru a ajuta Ucraina să lupte cu „imperiul răului”

Actorul Mark Hamill, care a interpretat rolul lui Luke Skywalker în seria Star Wars, spune că a trimis cel puțin 500 de drone în Ucraina prin intermediul unei platforme de strângere de fonduri.

”Ucraina are nevoie de drone. Ele definesc rezultatele războiului, protejează pământul, oamenii, monitorizează granița, sunt ochii din cer.

Am fost cu adevărat șocat pentru că primesc aceste actualizări de cel puțin două sau trei ori pe săptămână despre ce se întâmplă și mi-au spus că au primit peste 500 de drone de când am început acest proiect”, a declarat actorul, citat Sky News.

ADVERTISING

Hamill, în vârstă de 71 de ani, a fost numit luna trecută ambasador pentru proiectul UNITED24 Army Of Drones.

Proiectul ajută Ucraina să achiziționeze drone, să le repare și să antreneze oamenii să le folosească.

Cântăreața Barbra Streisand este, de asemenea, unul dintre ambasadorii inițiativei.

„În această luptă lungă și inegală, Ucraina are nevoie de sprijin continuu. De aceea, am fost onorat că președintele Zelenski mi-a cerut să devin ambasador al Armatei de drone.

Știu sigur că ucrainenii au nevoie de drone pentru a-și proteja pământul, libertatea și valorile întregii lumi democratice. Acum este cel mai bun moment pentru ca toată lumea să se adune și să ajute Ucraina să se ridice în acest război cu imperiul răului”, a mai declarat actorul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇