"Doar așa vom supraviețui" | Mesajul transmis de Vitali Klitschko după ce Rusia a invadat Ucraina

"Doar așa vom supraviețui" | Mesajul transmis de Vitali Klitschko după ce Rusia a invadat Ucraina

Fostul mare boxer Vitali Klitschko, în prezent primar al capitalei Ucrainei, Kiev, spune că atacul de joi al Rusiei reprezintă „o mare tragedie pentru întreaga lume”.

Klitschko afirmă într-un mesaj video, în care apare alătur de fratele său, Vladimir, că „facem totul pentru a ne proteja orașul”.

"Lumea urmărește cât de nebunesc și mortal este imperialismul, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume. Lăsați istoria să fie o lecție pentru a nu se repeta", a scris Vitali Klitschko pe Twitter.

"Astăzi este o mare tragedie - nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa și lume. Forțele armate ale Ucrainei ne apără eroic pământul. Noi, la Kiev, asigurăm funcționarea infrastructurii critice a capitalei. Facem totul pentru a ne proteja orașul. Rezistență și determinare. Unitate și minte rece! Doar așa vom supraviețui! Glorie Ucrainei", a adăugat acesta pe Facebook.

⚪️????????До киян, українців and to our partners and friends????????⚪️Сьогодні відбувається велика трагедія — не тільки для України, а й для Європи та світу.Збройні сили України героїчно боронять нашу землю.Ми в Києві забезпечуємо функціонування критичної інфраструктури столиці. Робимо все для захисту нашого міста.Витримка і рішучість. Єднання і холодний розум! Тільки там вистоїмо!Слава Україні!

Publicată de Віталій Кличко pe Joi, 24 februarie 2022

Rusia a început invazia Ucrainei în această noapte, iar președintele Volodimir Zelenski a decretat legea marțială.

ADVERTISING

S-au auzit explozii nu numai în Donbas, dar şi la Kiev şi în multe alte zone, inclusiv la o bază militară aflată la doar 180 km de Sighetu Marmației. Ucraina anunță că sunt zeci de victime în urma bombardamentelor.

În plus, trupe şi vehicule militare au fost filmate trecând din Belarus și Crimeea în Ucraina.

Putin susţine că vrea să ”demilitarizeze și să denazifice Ucraina”.

Atacul a avut loc în timp ce Consiliul de Securitate al ONU se reunise de urgență pentru încă o încercare de rezolvare pașnică a conflictului, fapt privit ca o mare sfidare de către liderii lumii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇