Moment diplomatic important la CM din Qatar: Președintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean (Foto)

Moment diplomatic important la CM din Qatar: Președintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean (Foto)

Președintele turc Tayyip Erdogan a dat mâna cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi, duminică, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, se arată într-o fotografie a administrației prezidențiale turce.

Agenția turcă de stat Anadolu a declarat că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, a dat mâna și a discutat cu Sisi și cu alți lideri, inclusiv cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea președinției egiptene în legătură cu această întâlnire.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci șef al armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi, din Frăția Musulmană, care a fost puternic susținut de Erdogan.

ADVERTISING

Cele două țări au început anul trecut consultări între înalți oficiali ai Ministerului de Externe, pe fondul unui efort al Turciei de a atenua tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul și Arabia Saudită.

Oficialii egipteni și-au exprimat prudența cu privire la orice apropiere, deși Erdogan a declarat în iulie că nu există niciun motiv pentru care să nu aibă loc discuții la nivel înalt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇