Miting uriaș la Washington pentru Israel (Foto&Video)

Miting uriaș la Washington pentru Israel (Foto&Video)

Peste 100.000 de oameni participă marţi, în centrul Washingtonului, la un „Marş pentru Israel” menit să exprime solidaritate cu statul evreu în războiul cu Hamas şi să condamne intensificarea antisemitismului.

Federaţiile evreieşti din America de Nord şi Conferinţa preşedinţilor principalelor organizaţii ale evreilor americani au anunţat că sunt aşteptaţi participanţi de pe tot cuprinsul SUA, „pentru a-şi demonstra angajamentul faţă de cel mai important aliat al Americii din Orientul Mijlociu, pentru a condamna tendinţa de creştere a violenţelor şi hărţuirii antisemite şi pentru a cere eliberarea imediată şi în siguranţă a tuturor ostaticilor”, relatează Reuters.



Oamenii prezenţi pe National Mall sunt înfăşuraţi în steaguri israeliene şi americane.


Conflictul dintre Israel şi Hamas, început pe 7 octombrie cu un atac sângeros al mişcării islamiste palestiniene asupra unor comunităţi din Israel, urmat de represalii armate dure israeliene, a determinat în întreaga lume proteste şi demonstraţii publice atât pro-palestiniene, cât şi pro-israeliene.

ADVERTISING

Potrivit unor organizaţii de monitorizare, în SUA conflictul a dus şi la înmulţirea incidentelor antisemite şi islamofobe, inclusiv atacuri violente şi hărţuire online.

Până acum cea mai amplă demonstraţie de la Washington legată de conflictul Israel-Hamas a avut loc pe 4 noiembrie, când mii de manifestanţi au cerut guvernului american să facă apel la o încetare a focului.

ADVERTISING

Administraţia preşedintelui Joe Biden a respins apelurile în acest sens, susţinând că o încetare completă a ofensivei ar avantaja Hamas, dar a cerut Israelului să permită "pauze" pentru ca civilii să poată pleca în zone mai sigure şi pentru a facilita accesul ajutorului umanitar.

Pentru a sublinia sprijinul Congresului american faţă de Israel, la miting şi-au anunţat participarea zeci de senatori şi membri ai Camerei Reprezentanţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇