Misiune imposibilă pentru Secret Service: Agenții îl vor păzi pe Trump și în închisoare dacă va fi condamnat

Misiune imposibilă pentru Secret Service: Agenții îl vor păzi pe Trump și în închisoare dacă va fi condamnat

Agenții serviciului de pază au obligația de a sta alături de fostul președinte al SUA în cazul în care acesta va fi închis, a spus un fost judecător american.

Dacă va fi trimis după gratii, Donald Trump nu va intra singur acolo. El va fi însoțit de agenții Secret Service însărcinați cu paza sa, a spus un fost judecător american pentru Sky News.

În calitate de fost președinte al Statelor Unite, Donald Trump are dreptul la protecție specială pe viață, iar agenții din Secret Service trebuie să-l protejeze "cu orice preț", a spus Joseph Cosgrove, fost judecător la Curtea Commonwealth din Pennsylvania.

ADVERTISING

"Oriunde se va duce, va avea protecția serviciului de pază, ceea ce creează această imagine bizară", a spus Cosgrove.

"Să presupunem ce e mai rău pentru domnul Trump: dacă este condamnat la o formă de detenție în izolare, el va fi închis cu agenții lui din Secret Service", a adăugat fostul magistrat.

Condamnarea la închisoare cu executare a unui fost președinte ar fi o premieră în istoria Statelor Unite, la fel și asigurarea protecției în penitenciar de către Secret Service.

Doi foști oficiali ai serviciului de pază, Robin Bravender și Dave Levinthal, au declarat în noiembrie anul trecut pentru Insider că, dacă Trump ar intra la închisoare, din orice motiv, cel mai probabil agenții Secret Service ar trebui să-l urmeze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un fost membru al serviciului a explicat că nu va fi nevoie ca un agent să stea în celulă cu Trump, dar cel puțin un membru al echipei de securitate se va afla în incinta penitenciarului.

Un fost agent FBI a spus, de asemenea, pentru publicația citată că Trump nu ar fi, cu siguranță, închis alături de alți deținuți.

Sunt riscuri mici, însă, pentru fostul președinte american să primească o condamnare la închisoare cu executare. Potrivit experților, dacă va fi găsit vinovat, pedeapsa ca consta în amendă, muncă în folosul comunității sau o perioadă de supraveghere.

ADVERTISING

Agenții Secret Service l-au însoțit pe Donald Trump pe drumul spre tribunalul din New York și în sala de judecată unde i-au fost prezentate cele 34 de capete de acuzare.

După ce a fost identificat formal la sediul Parchetului din Manhattan (inclusiv prin amprentare), Trump a ajuns în sala de judecată, aflată în aceeaşi clădire.

Trump a pledat nevinovat la toate cele 34 de capete de acuzare care i-au fost aduse într-un tribunal din Manhattan. La finalul audierii, el a plecat spre Florida fără nicio condiţie sau măsură de control judiciar.

D.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇