O zi istorică pentru America: Trump este în arest, după ce a ajuns la tribunal pentru a fi pus oficial sub acuzare (Foto&Video)

O zi istorică pentru America: Trump este în arest, după ce a ajuns la tribunal pentru a fi pus oficial sub acuzare (Foto&Video)

Donald Trump a ajuns marţi la tribunalul din Manhattan, unde a fost plasat în arest pentru a fi pus oficial sub acuzare.

El a salutat mulţimea, înainte de a intra în clădire, dar nu a declarat nimic presei.

Donald Trump este însoţit de agenţi Secret Service şi de avocaţi.

"Pare atât de ireal, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că acest lucru se întâmplă în America. Să facem America Măreaţă din Nou!", a transmis Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma Truth Social cu puţin timp înainte.

Este primul președinte american din istorie care s-a predat, pentru a fi amprentat și interogat în custodia Poliţiei, iar apoi prezentat în fața unui judecător pentru a afla de ce este acuzat.

Deși nu va fi încătușat, el este, din punct de vedere tehnic, arestat.

ADVERTISING

Nimeni nu se așteaptă să şi rămână arestat, dar această ipoteză nu este exclusă complet.

Fostul preşedinte a fost întâmpinat de susţinători, dar şi de opozanţi, iar Poliţia din New York a ridicat garduri de metal în jurul clădirii tribunalului.

Totuşi, primăria New York spune că nu există ameninţări credibile.

Donald Trump şi-a angajat un nou avocat, pe Todd Blanche, care va conduce echipa sa de apărare juridică.

Punerea sub acuzare a lui Trump va avea un impact major asupra campaniei electorale în care participă și miliardarul american, sperând să se întoarcă la Casa Albă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Donald Trump a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, de o instanţă din New York într-un caz privind plăţi ilegale făcute în campania electorală din 2016.

The arraignment of Donald Trump

Deocamdată nu se cunosc oficial acuzațiile, ele urmând a fi desecretizate de către judecător. Iată pe scurt despre ce se ştie deocamdată că ar fi vorba în dosarul Stormy Daniels:

  • Trump i-a promis că-i va cumpăra un apartament și o va invita în show-ul său de televiziune.
  • În timpul campaniei electorale din 2016, Stormy Daniels era îngrijorată că miliardarul american o s-o păcălească și n-o să-i mai dea banii promiși pentru încheierea unui contract de confidențialitate.
  • Cu o săptămână înainte de alegeri, vedeta porno Stormy Daniels primește 130.000 de dolari de la Donald Trump, prin intermediul avocatului său Michael Cohen.
  • În 2018, fosta iubită a președintelui rupe tăcerea, spunând că a fost forțată să semneze un contract prin care n-avea voie să vorbească nimic despre relația dintre ei.
  • Când a aflat de punerea sub acuzare a lui Trump, Stormy Daniels a declarat că îi pare bine că a reușit să răzbune toate femeile jignite de fostul președinte.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇