Informațiile ascunse din spatele punerii sub acuzare a lui Donald Trump (Audio)

La trei ani de la plecarea violentă de la Casa albă, fostul președinte american continuă să fie un factor de instabilitate și vulnerabilitate pentru SUA, cea mai puternică democrație din lume.
Informațiile ascunse din spatele punerii sub acuzare a lui Donald Trump <span style="color:#990000;font-size:100%;">(Audio)</span>
  • Cum i-a vândut Trump o proprietate unui miliardar rus cu un profit de 54 de milioane de dolari.
  • Investigație: Rusia l-a ajutat pe fostul președinte american să câștige alegerile prin două operațiuni ale serviciilor secrete ale Kremlinului.
  • Echipa de campanie a lui Trump, plină de trădători și de persoane controlate de Putin.
  • Contul de Twitter al fostului lider al SUA avea 90 de milioane de urmăritori la momentul în care i-a fost blocat.
  • Suspectat de trădare, de mărturie mincinoasă, de delapidare, de instigare la violență și asta în urma unor anchete oficiale, nimeni nu l-a deranjat prea tare pe Trump până la Alvin L. Bragg, procurorul districtual din Manhattan.

Deși pare greu de crezut, Donald Trump continuă să-și facă datoria față de Vladimir Putin, față de FSB și miliardarii ruși credincioși Kremlinului, care l-au ajutat să devină cunoscut, i-au finanțat campania și au creat contextul pentru a deveni președinte.

AUDIO. Click pe săgeata de mai sus pentru a asculta articolul

E greu de acceptat pentru instituțiile americane că o persoană care a avut legături atât de vizibile cu Kremlinul a condus SUA vreme de patru ani.

ADVERTISING

Dar acest lucru s-a realizat pe un fond de polarizare extremă, pe o strategie disperată a republicanilor de a-și păstra controlul politic asupra Casei Albe, dar și pe o superficială înțelegere a planurilor criminale ale lui Vladimir Putin.

Nu doar SUA a căzut în capcană, ci și Marea Britanie, care a găzduit miliardari și spioni ruși până când aceștia au început să se lupte cu substanțe radioactive pe teritoriul țării, dar și Germania, Franța ca să nu mai vorbim de Austria, care are partide parlamentare care încă execută comenzi de la Kremlin. A se vedea FPO.

Putin, cel mai bun prieten al lui Donald Trump

„Nu numai că echipa sa are legături cu Rusia, ci și președintele însuși are astfel de legături. El a călătorit mult în Rusia, a făcut deseori afaceri acolo și are conexiuni puternice cu Kremlinul”, conform lui Eric Swalwell, membru al Congresului american, democrat, ales în Camera Reprezentanților, care a publicat un raport de investigație pe site-ul oficial al Parlamentului SUA în care descrie legăturile lui Trump cu Rusia. 

În anul 2008, fostul președinte a vândut, cu un mare profit, o proprietate către miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, se arată în raportul citat. 

Le président de l'AS Monaco, Dmitri Rybolovlev, a
Miliardarul Dmitri Ribolovlev, cel cu șapcă pe cap, este acum proprietarul clubului de fotbal AS Monaco - Foto: Hepta.ro

Trump a cumpărat o vilă uriașă în anul 2004, localizată în Palm beach, Florida. 

A achiziționat proprietatea cu 41 de milioane de dolari la o licitație de bunuri a unei persoane care și-a anunțat falimentul.

„Patru ani mai târziu, fără să fi locuit o oră în acea casă, Trump i-a vândut vila lui Ribolovlev pentru 95 de milioane de dolari”, se precizează în raportul alesului american. Profit, 54 de milioane de dolari. 

În cadrul unei întâlniri din mai 2017, care a avut loc în Biroul Oval, Donald Trump a dezvăluit informații secrete ambasadorului rus Serghei Kisliak și ministrului de externe Serghei Lavrov, se mai subliniază în raportul citat. 

„Presa americană nu a avut acces la acea întâlnire, doar un fotograf rus a fost lăsat să asiste la ședință, oferind ulterior fotografiile televiziunii ruse de stat”, mai arată Eric Swalwell.

Dar acesta e doar vârful icebergului.

Un document acuzator care nu i-a creat probleme legale lui Trump

După cum e prezentat în detaliu în Raportul Muller, o investigație începută în 2016 de un procuror desemnat de Congres, pe rezultatele căreia s-a bazat primul vot de demitere a lui Donald Trump, acesta „a stabilit că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 în principal prin două operațiuni”.

Prima, o entitate rusă a desfășurat o campanie pe rețelele de socializare care l-a favorizat pe candidatul prezidențial Donald J. Trump și a denigrat-o pe candidata prezidențială Hillary Clinton.

InfografieLegaturiTrumpRusia

A doua operațiune, un serviciu de informații rus a efectuat procedee de intruziune informatică împotriva entităților, angajaților și voluntarilor care au lucrat în campania Clinton și apoi a făcut publice documentele furate, se arată în Raportul Muller, cel mai amplu document despre implicarea Kremlinului în campania electorală pentru alegerea președintelui american.

Mueller Testifies Before US House Judiciary Commit
Procurorul independent Robert Muller, cel care a investigat legăturile organizației Trump cu Rusia - Foto: Hepta.ro

Donald Trump a supraviețuit atunci votului de demitere, fiind salvat de majoritatea republicană din Senat, dar datele și faptele consemnate în document sunt reale și probate.

„Ancheta a identificat, de asemenea, numeroase legături între guvernul rus și echipa de campanie a lui Donald Trump. Investigația a stabilit că guvernul rus a fost convins că va beneficia de pe urma unei președinții Trump și a lucrat pentru a se asigura de acest rezultat, iar echipa de campanie s-a așteptat să beneficieze din punct de vedere electoral de pe urma informațiilor furate și făcute publice în urma operațiunilor rusești”, se arată în Raportul Mueller.

Rușii i-au oferit un ajutor prețios și unic

De-a lungul timpului s-au publicat nenumărate dovezi ale relațiilor lui Trump cu Rusia, dar o democrație e vulnerabilă, mai ales când împotriva ei sunt folosite metode noi de spionaj și influențare pe care restul liderilor politici implicați în procesul electoral nu le cunosc, nu le folosesc și nu au alocat resurse pentru asta.

Membrii echipei de campanie a lui Hilary Clinton, la vremea respectivă, nu și-au imaginat că au nevoie de un sistem de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Să ne amintim că fosta candidată la președinție a fost acuzată de neglijență în ce privește comunicarea pe timpul cât a deținut poziția de secretar al Departamentului de Stat, folosind, pentru a comunica date oficiale, un mail nesecurizat, găzduit pe un server care se afla în pivnița casei în care locuia.

De asemenea, la vremea respectivă, sprijinul pe care l-a primit Donald Trump de la fabricile de troli din Rusia pe rețelele sociale au făcut diferența.

Contul de Twitter al fostului președinte, la momentul la care a fost suspendat, în ianuarie 2020, avea aproape 90 de milioane de urmăritori pe Twitter, cea mai populară rețea socială din SUA.

Cine l-a pus pe Trump sub acuzare?

Punerea sub acuzare a lui Donald Trump este o reacție a sistemului de justiție american la faptul că, de-a lungul timpului, acesta a scăpat nepedepsit deși a încălcat legea în repetate rânduri.

De fiecare dată a fost salvat de banii săi, de aliații politici sau de intervenții miraculoase ale unor forțe secrete din afara SUA.

Faptul că a oferit 130.000 de dolari unui star porno, e vorba de Stormy Daniels, din fondurile de campanie, bani pe care nu i-a returnat niciodată, e o infracțiune gravă, fiind doar unul dintre cele 30 de capete de acuzare formulate împotriva lui Trump.

Cei care cred că procesul e o înscenare politică ar trebui să știe că fostul președinte a încălcat de atâtea ori legea încât senzațional e faptul că niciun procuror nu a reușit până acum să-l aducă în fața judecătorilor.

Suspectat de trădare, de mărturie mincinoasă, de delapidare, de instigare la violență și asta în urma unor anchete oficiale, nimeni nu l-a deranjat prea tare până la Alvin L. Bragg, procurorul districtual din Manhattan.

Acesta, ales ca democrat anul trecut, a preluat ancheta de la predecesorul său, una care bătea pasul pe loc după ce doi investigatori au demisionat, și a refăcut-o pentru ca, apoi, să se ducă cu ea în fața unui Mare Juriu, secret, format din 23 de persoane, care au audiat martorii, au parcurs probele, au ascultat pledoaria procurorilor, dar și pe cea a avocaților lui Trump, iar la sfârșit au decis că Bragg are dreptul să-l pună sub acuzare pe fostul președinte.

Co-defendant in Central Park jogger case is exoner
Procurorul districtual din Manhattan este cel care l-a pus sub acuzare pe Donald Trump - Hepta.ro

Drum blocat spre Casa Albă

Cu decizia Marelui Juriu în buzunar, procurorul districtual s-a dus în fața unui judecător care a validat-o, dându-i astfel posibilitatea lui Bragg să-l aresteze, rețină și să-l interogheze pe Donald Trump.

În SUA, un procuror are mai puține libertăți în exercitarea funcției decât în Europa continentală, astfel că, în cazuri complicate, preferă să valideze o investigație în fața juraților înainte de a se prezenta în fața unui judecător.

Cel mai probabil, Donald Trump nu va sta la închisoare, existând posibilitatea legală să iasă pe cauțiune. Procesul nu-l va putea opri să candideze, chiar în celulă fiind, cu șanse bune să câștige alegerile primare, cele care se desfășoară în interiorul Partidului Republican, pentru a obține nominalizarea.

Dar problemele legale, faptul că a pierdut susținerea unor lideri ai partidului, dar și a majorității alegătorilor independenți și indeciși vor bloca drumul lui Trump spre Casa Albă.

Adevăratul proces al lui Donald Trump

„Se pare că Trump și echipa sa sunt conștienți de vinovăția lor în ce privește legăturile cu Rusia. La sfârșitul lunii februarie 2017, CNN a relatat că <FBI a respins o solicitare recentă a Casei Albe de a interzice în mod public relatările presei despre comunicările dintre asociații lui Donald Trump și reprezentanții Rusiei despre care serviciile secrete americane au spus că s-au implicat în timpul campaniei prezidențiale din 2016>. Această solicitare poate fi considerată o încălcare a procedurilor care reglementează comunicarea dintre Casa Albă și FBI cu privire la o investigație în desfășurare”, se arată în raportul publicat de congresmenul american Eric Swalwell.

În realitate, abia acum începe în SUA adevăratul proces împotriva unui președinte care a trădat și care a pus omenirea într-un mare pericol, unul de care n-a scăpat încă. 

DonaldTrumpTwitter

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇