Ministrul Mediului: Un bărbat din Harghita a fost atacat azi de urs. Este la spital și a fost operat

Ministrul Mediului: Un bărbat din Harghita a fost atacat azi de urs. Este la spital și a fost operat

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, luni seară, că un bărbat din Harghita a fost atacat de urs, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

”Azi în apropierea comunei Ciceu din judeţul Harghita un bărbat a fost atacat de urs, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Tánczos Barna.

El a precizat că, tot astăzi, Senatul ca şi primă Camera sesizată a adoptat OUG care prevede intervenţia imediată în localităţile unde ursul îşi face apariţia.

ADVERTISING

Ministrul afirmă, însă, că ordonanța nu rezolvă problema urșilor.

”Cu acest OUG am făcut doar un prim pas, nu am rezolvat problema în sine. Trebuie să continuăm pe această cale şi să luăm decizii responsabile: pentru noi viaţa umană este prioritatea.

De aceea avem datoria să găsim o soluţie pentru a contracara atacurile în afara localităţilor, astfel încât viaţa umană să fie protejată nu numai în intravilan, dar şi la stâne, trasee montane, campinguri şi alte locuri unde oamenii sunt prezenţi în afara localităţilor”, a mai scris ministrul.

ADVERTISING

Paisprezece apeluri au fost primite, în ultimele două zile, pentru îndepărtarea unor urşi în judeţul Harghita, animalele fiind văzute în gospodării, lângă pomi fructiferi, dar şi lângă o benzinărie şi un depozit.

???????? Ma Csíkcsicsóban támadott pásztorra a medve, súlyosan megsebesítette, műtétre és kórházi ellátásra szorul.Szintén ma...

Publicată de Tánczos Barna pe Luni, 6 septembrie 2021

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇