Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Marii Britanii: Traficul de persoane, minorii români, SIIJ și transferul condamnaților, pe agendă

Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Marii Britanii: Traficul de persoane, minorii români, SIIJ și transferul condamnaților, pe agendă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, cu care a discutat, printre altele, despre situația minorilor români, dar și despre cooperarea judiciară în materie civilă şi penală.

Potrivit unui comunicat al MJ, cei doi oficiali au subliniat necesitatea continuării acţiunilor comune privind combaterea traficului de persoane, precum şi intensificarea schimbului de experienţă şi a cooperării cu specialiştii britanici.

ADVERTISING

Au mai fost abordate şi alte subiecte aflate pe agenda Ministerului Justiţiei, respectiv desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală.

"Ministrul român a supus atenţiei subiectul cererilor de asistenţă vizând minorii cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Marii Britanii, al căror număr a crescut semnificativ în ultimii ani, şi a subliniat necesitatea intensificării schimbului de informaţii în timp util, în cazuri punctuale", se precizează în comunicat.

ADVERTISING

Totodată, arată sursa citată, în materie penală, discuţia s-a centrat pe numărul în creştere al mandatelor europene de arestare şi al cererilor de transfer de persoane condamnate (cetăţeni români condamnaţi în Marea Britanie), cooperarea în materia mandatului european de arestare cunoscând o notabilă intensificare începând cu anul 2014.

În acest registru, partea română a menţionat demersurile efectuate în vederea facilitării acestui proces şi a apreciat ca fiind esenţială scurtarea termenelor de răspuns din partea părţii britanice.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România,...

Publicată de Ministerul Justiției pe Joi, 13 ianuarie 2022

Printre cazurile de notorietate în care au fost implicați români fugiți în Marea Britanie se află cele ale lui Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇