Ministerul Justiției vine cu noutăţi în cazul de extrădare al lui Puiu Popoviciu. În ce stadiu mai sunt dosarele Adamescu, Mario Iorgulescu, Săvulescu și Bica

Ministerul Justiției vine cu noutăţi în cazul de extrădare al lui Puiu Popoviciu. În ce stadiu mai sunt dosarele Adamescu, Mario Iorgulescu, Săvulescu și Bica

Ministerul Justiției a transmis, marți, noutăţi în cazul de extrădare al lui Puiu Popoviciu, trecând în revistă și stadiul în care se află procedurile de extrădare pentru Alexander Adamescu, Mario Iorgulescu, Dragoș Săvulescu și Alina Bica.

Reprezentanții instituției spun că au primit o informare din partea procurorilor care reprezintă statul român în procedura executării mandatului european de arestare împotriva lui Puiu Popoviciu.

Cel mai probabil, audierile în apel (timp de 5 zile in principiu) vor începe pe 15 martie 2021, a transmis MJ într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

În ce stadiu sunt dosarele lui Adamescu, Mario Iorgulescu, Săvulescu și Bica

De asemenea, ministerul a transmis în ce stadiu se află procedurile pentru Dragoș Săvulescu, Alina Bica, Alexander Adamescu și Mario Iorgulescu.

Ministerul Justiției precizează că există un mandat european de arestare nr. 1 din 6 iunie 2016 emis de emis de Curtea de Apel București cu privire la Adamescu Alexander Bogdan, localizat în Marea Britanie. Instanța britanică a dispus predarea, apelul formulat de către persoana solicitată a fost respins.

ADVERTISING

Adamescu a solicitat permisiunea de a formula o întrebare în fața Curții Supreme din Marea Britanie și nu poate fi predat până la soluționarea acestei cereri.

Mai există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București cu privire la Dragoș Săvulescu. Ministerul amintește că autoritățile italiene (Curtea de Apel Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia. Totodată, instanța italiană a dispus suspendarea executării pedepsei.

ADVERTISING

În privința lui Mario Gino Iorgulescu, localizat în Italia, există un mandat european de arestare emis de Tribunalul București. Procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța română și cea italiană. Nu avem informații cu privire la stadiul procedurii, precizează MJ.

În privința Alinei Bica, localizată tot în Italia și pentru care există un mandat european de arestare în vederea executării unei pedepse de 4 ani închisoare, procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța română și instanța italiană. Ministerul Justiției spune că nu are informații cu privire la stadiul procedurii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇