Fiul lui Joe Biden a fost angajatul lui Puiu Popoviciu. Daily Mail dezvăluie cum încerca să-l ajute pe afacerist

Fiul lui Joe Biden a fost angajatul lui Puiu Popoviciu. Daily Mail dezvăluie cum încerca să-l ajute pe afacerist

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, și un fost director FBI au fost angajați de omul de afaceri Puiu Popoviciu și l-au reprezentat în cadrul întâlnirilor cu oficiali de top din America.

Dezvăluirea este făcută de Daily Mail, care a publicat mai multe schimburi de emailuri între Hunter Biden, Louis Freeh, fost șef FBI, și avocați americani.

Magnatul imobiliar român Gabriel Popoviciu a fost condamnat în țara sa natală, fiind acuzat de mituirea unui oficial pentru a cumpăra un teren deținut de Guvern la un preț foarte mic, scrie publicația citată.

ADVERTISING

Popoviciu l-a angajat pe Hunter la începutul lui 2016, ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție să renunțe la caz.

Faptul că Hunter a fost angajat de Popoviciu se ştie din 2019, dar Daily Mail spune că acum, pe baza acestor emailuri, poate dezvălui extinsa campanie făcută pentru a-l ajuta pe afaceristul român, în timp ce tatăl lui Hunter era vicepreședinte al SUA.

E-mailurile de pe laptopul lui Hunter dezvăluie modul în care fiul lui Joe Biden și colegii săi au valorificat legăturile cu guvernul SUA și au planificat o campanie amplă pentru magnatul român.

ADVERTISING

Hunter l-a adus pe Louis Freeh, fost director al FBI și prieten de familie, pentru a-și folosi contactele în avantajul lui Popoviciu.

Hunter și colegii săi au discutat, de asemenea, despre o campanie media, inclusiv în Wall Street Journal, pentru a-și sprijini clientul care a fost ulterior găsit vinovat de luare de mită.

Într-unul dintre mailuri, Hunter Biden îi scria în iunie 2016 lui Freeh că Popoviciu este clientul său și că a devenit foarte apropiat de acesta.

Însă toate încercările lui Hunter și ale colegilor săi de a-l ajuta pe Puiu Popoviciu au eșuat, iar omul de afaceri a fost condamnat la închisoare în 2016.

ADVERTISING

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu are o condamnare definitivă de 7 ani de închisoare în dosarul "Băneasa".

El a fost identificat în Marea Britanie, unde o instanţă a dispus predarea acestuia la data de 12 iulie 2019. Popoviciu a formulat apel, care este în curs de judecare.

Ministerul Justiției explica în noiembrie cazul de extrădare al lui Puiu Popoviciu

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇