Ministrul de Externe cere un punct de vedere Camerei Deputaţilor în cauza ”Kovesi împotriva României”

Ministrul de Externe cere un punct de vedere Camerei Deputaţilor în cauza ”Kovesi împotriva României”

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a transmis o scrisoare biroului permanent al Camerei Deputaţilor în cauza „Kovesi împotriva României”.

Astfel, ministrul cere un punct de vedere din partea deputaților. Documentul integral poate fi accesat AICI

Aurescu precizează că, pe 28 aprilie, la Departamentul Agent Guvernamental din cadrul MAE a fost înregistrată o comunicare elaborată de Forumul Judecătorilor din România în această cauză.

„Prin respectivul memorandum se solicită autorităţilor naţionale să identifice şi să propună, în cel mai scurt timp, în vederea executării hotărârii CEDO din cauza Kovesi, «măsuri cu caracter general indispensabile pentru o evoluţie pozitivă a statului de drept în România».

ADVERTISING

(...) comunicarea mai conţine şi o serie de propuneri de amendamente aduse legislaţiei naţionale relevante şi practicii adoptate de unele instituţii”, arată documentul transmis de Bogdan Aurescu.

Așadar, ministrul cere un punct de vedere din partea deputaților.

„FJR propune mai multe măsuri suplimentare de modificare a cadrului normativ existent în vederea executării hotărârilor CEDO din cauza Kovesi. (...) vă adresăm rugămintea de a comunica punctul de vedere al instituţiei dumneavoastră pe marginea comunicării FJR sus menţionate, până la data de 11 mai 2021, în măsura posibilului.

ADVERTISING

În plus, indiferent de transmiterea unor comentarii faţă de comunicarea FJR, deoarece cauza Kovesi se va afla pe agenda reuniunii CM din 7 - 9 iunie 2021, vă adresăm rugămintea de a ne transmite, până la data de 21 mai 2021, orice informaţii suplimentare pe care le apreciaţi relevante pentru executarea hotărârii în cauza «Kovesi împotriva României»”, mai indică sursa citată.

Un document similar a fost trimis şi ministrului Justiţiei Stelian Ion şi preşedinţilor Senatului, Consiliului Superior al Magistraturi şi Curţii Constituţionale.

ADVERTISING

Vezi și Guvernul nu contestă hotărârea CEDO în cazul Kovesi

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇