Miniștrii G7: Atacul asupra petrolierului Mercer Street amenință pacea și securitatea internațională

Miniștrii G7: Atacul asupra petrolierului Mercer Street amenință pacea și securitatea internațională

Miniştrii de externe din statele G7 afirmă, într-o declaraţie comună, că Iranul ameninţă pacea şi securitatea internaţionale şi că toate dovezile disponibile arată că Republica Islamică a fost în spatele atacului asupra petrolierului Mercer Street de săptămâna trecută.

Reamintim că un căpitan de vas, cetățean român, a murit în urma unui atac cu dronă lansat de Garda Revoluționară Islamică din Iran. Incidentul a provocat o deteriorare abruptă a relațiilor dintre București și Teheran, dar și o apropiere a țării noastre de Israel, Marea Britanie și SUA.

ADVERTISING

"Toate dovezile disponibile arată în mod clar spre Iran. Nu există justificare pentru acest atac", se menţionează în declaraţia dată publicităţii de preşedintele G7, Regatul Unit, relatează vineri Reuters.

"Comportamentul Iranului, alături de sprijinul său pentru forţe intermediare şi actori armaţi nestatali, ameninţă pacea şi securitatea internaţională", se mai precizează în declaraţia comună.

"Facem apel la Iran să pună capăt tuturor activităţilor care nu sunt coerente cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU şi facem apel la toate părţile să joace un rol constructiv în promovarea păcii şi stabilităţii regionale", mai afirmă şefii diplomaţiilor din statele cel mai puternic industrializate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇