Iranul avertizează Israelul împotriva oricărei acţiuni imprudente

Iranul avertizează Israelul împotriva oricărei acţiuni imprudente

Ministerul de Externe iranian a avertizat Israelul împotriva oricărei acţiuni militare împotriva Republicii Islamice, statul evreu ameninţând Teheranul după ce l-a acuzat că a lansat un atac mortal asupra unui petrolier în largul Omanului.

„Într-o nouă încălcare flagrantă a dreptului internaţional, regimul israelian ameninţă acum în mod deschis #Iranul cu o acţiune militară”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Said Khatibzadeh.

„O spunem clar: ORICE acţiune impudentă împotriva Iranului va avea în schimb un răspuns DECISIV”, a avertizat Khabitzbadeh.

Statele Unite, Regatul Unit şi Israelul au acuzat Iranul de comiterea atacului din 29 iulie, aminteşte AFP.

Teheranul a negat orice implicare în atacul asupra petrolierului Mercer Street, o navă aflată în proprietatea unei firme japoneze dar operată de armatorul israelian Zodiac Maritime.

ADVERTISING

Doi membri ai echipajului, un britanic şi un român, au fost ucişi în atacul asupra petrolierului.

Israelul este pregătit să lanseze un atac militar împotriva Iranului, afirmă ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, acuzând regimul de la Teheran că generează numeroase probleme la nivel regional şi mondial.

Citeşte şi analiza: România, în furtuna din Orientul Mijlociu. Efectele diplomatice ale atacului iranian cu dronă care a ucis doi marinari

Vezi şi alte articole pe același subiect:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇