Mii de ruși au fost luați prizonieri în Ucraina, nu mai există loc pentru ei

Mii de ruși au fost luați prizonieri în Ucraina, nu mai există loc pentru ei

Forțele ucrainene au recuperat peste 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul lor și mii de soldați ruși au fost luați prizonieri.

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene a declarat că trupele ruse se predau în masă, deoarece „înțeleg lipsa de speranță a situației lor”, potrivit Sky News.

Totodată, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a spus că sunt atât de mulți prizonieri de război, încât țara rămâne fără spațiu pentru cazarea lor.

Tot mai multe steaguri ucrainene flutură peste orașele eliberate, iar Zelenski a declarat în discursul său zilnic că „înaintarea forțelor noastre continuă”.

ADVERTISING

Afirmațiile sale par să fie susținute de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un grup din SUA care oferă cercetări și analize în domeniul apărării și al afacerilor externe.

Acesta a precizat că în regiunea Harkov contraofensiva ucraineană „distruge forțele ruse și a prăbușit axa rusească din nordul Donbasului".

„Forțele ruse nu efectuează o retragere controlată și fug în grabă din sud-estul regiunii Harkov pentru a scăpa de încercuirea din jurul orașului Izyum", subliniază ISW.

Se spune că armata ucraineană a eliberat peste 20 de așezări în 24 de ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇