Kadîrov e nemulțumit de retragerea rușilor pe front şi sugerează că Putin e rupt de realitate

Kadîrov e nemulțumit de retragerea rușilor pe front şi sugerează că Putin e rupt de realitate

Liderul cecen Ramzan Kadîrov critică modul de acțiune a forțelor ruse în Ucraina și anunță că va trebui să discute cu conducerea de la Moscova pentru a explica situația reală de pe teren, dacă lucrurile vor merge la fel de prost.

Ramzan Kadîrov a postat pe Telegram un mesaj critic la adresa conducerii armatei ruse, pe care o acuză pentru retragerea din fața trupelor ucrainene, și sugerează că Vladimir Putin s-ar putea să nu fie la curent cu situația reală de pe front, relatează The Guardian.

"Au făcut greșeli și cred că vor trage concluziile necesare", a spus liderul cecen despre conducătorii militari ruși, într-un mesaj audio postat duminică, sugerând, totodată, că Putin nu ar fi la curent cu evoluția războiului.

ADVERTISING

"Dacă astăzi sau mâine nu vor fi făcute schimbări de strategie, voi fi obligat să vorbesc cu conducerea Ministerului Apărării și cu conducerea țării, ca să le explic situația reală de pe teren. E o situație foarte interesantă. E incredibil, aș spune", a adăugat liderul forțelor paramilitare cecene, care luptă în Ucraina alături de soldații ruși.

Mesajul lui Kadîrov survine la o zi după ce Vladimir Putin a fost ocupat cu inaugurarea unei roți imense într-un parc de distracții din capitala Rusiei, de Zilele Moscovei. Bloggerii militari l-au criticat pentru că a participat la acest eveniment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la începerea invaziei ruse, în februarie, Kremlinul a avut grijă să reducă la tăcere vocile critice la adresa războiului, dar pe măsură ce situația de pe front s-a înrăutățit, tot mai mulți susținători îi cer lui Vladimir Putin să trimită mai multe trupe în Ucraina.

Deși Kadîrov nu contenește să-și arate loialitatea față de Moscova, mărind constant efectivele trupelor cecene de pe front, el este una dintre puținele figuri politice din Rusia care se exprimă direct la adresa politicii Kremlinului.

ADVERTISING

Considerat "pumnul lui Putin", el a declarat în august că ar fi putut cuceri Kievul "cu mult timp în urmă", dar Putin nu i-a permis. În luna aprilie, șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Oleksi Danilov, a spus că liderul cecen a fost implicat într-o încercare de a-l ucide pe Zelenski, la ordinul lui Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇