Liderul cecen spune ar fi cucerit Kievul cu mult timp în urmă, dar nu l-a lăsat Putin

Liderul cecen spune ar fi cucerit Kievul cu mult timp în urmă, dar nu l-a lăsat Putin

Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, a declarat că ar fi putut „cuceri Kievul cu mult timp în urmă”, dar că Putin nu i-a permis.

„Aș fi luat Kievul cu mult timp în urmă. Zelenski și cei ca el ar fi într-un subsol, fiind deja interogați ca la Mariupol. Ar trebui să-i mulțumești lui Putin pentru că nu ne-a permis să luăm Kievul, Zelenski”, a declarat Ramzan Kadîrov, potrivit lui Francis Scarr, de la BBC Monitoring, care monitorizează televiziunea rusă.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a strâns „dovezi ale crimelor de război” comise de către Ramzan Kadîrov și doi dintre subalternii săi: Daniil Martînov, șef adjunct al Serviciului Gărzii Federale din Cecenia, și Khusein Mezhidov, un comandant în Garda Federală, relatează Meduza.

ADVERTISING

Potrivit SBU, Kadîrov a condus personal planificarea anumitor operațiuni militare ale unor unități cecene în februarie și martie 2022.

Martînov a condus personal capturarea, pe 5 martie, a unui spital psiho-neurologic din Borodîanka, regiunea Kiev, când aproape 500 dintre pacienții și personalul său au fost luați ostatici.

Mezhidov, la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie, a comandat luarea de ostatici a aproape 200 de civili în Hostomel, a spus serviciul de securitate.

În luna aprilie, șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Oleksi Danilov, a spus că liderul cecen Ramzan Kadîrov a fost implicat într-o încercare de a-l ucide pe Zelenski, la ordinul lui Putin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇