Kadîrov se laudă că a cucerit orașul Papasna, ucrainenii îl contrazic

Kadîrov se laudă că a cucerit orașul Papasna, ucrainenii îl contrazic

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat că soldaţii săi au preluat controlul asupra oraşului Papasna, dar este contrazis de oficiali ucraineni, care spun că bătălia pentru oraşul din estul Ucrainei continuă.

La jumătatea lunii aprilie, forţele ruse au lansat o nouă ofensivă de-a lungul celei mai mari părţi a frontului estic din Ucraina, iar unele dintre cele mai intense atacuri şi bombardamente au avut loc recent în jurul Popasnei, din regiunea Lugansk.

„Luptătorii forţelor speciale cecene… au preluat controlul în cea mai mare parte a (oraşului) Popasna. Principalele străzi şi cartiere centrale ale oraşului au fost curăţate în totalitate”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Reuters menţionează că nu a putut verifica informaţia din surse independente.

Dinspre Ucraina nu a existat un răspuns imediat, însă sâmbătă seara, Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că lupte grele pentru controlul oraşului continuă.

„O luptă pentru Popasna este în desfăşurare. Propagandiştii ruşi au transmis cu veselie că au preluat deja oraşul, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Aceasta este ce-a de-a 117-a pretenţie a lor în această săptămână cum că ‘au capturat Popasna'”, a transmis Arestovici într-o înregistrare video postată pe social media.

Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat sâmbătă dimineaţa că forţele ucrainene încă mai controlau zona.

ADVERTISING

"Situaţia este foarte dificilă, dar sub control", a anunţat el într-o înregistrare video pe Telegram, adăugând că trupele cecene nu luau parte la lupte, în schimb jefuiau şi făceau înregistrări video.

Potrivit Reuters, Kadîrov a postat frecvent pe Telegram informaţii şi înregistrări video cu soldaţi ceceni care ar participa la activităţi în Ucraina, dar nu a existat o confirmare cu privire la cât de mulţi au fost desfăşuraţi şi dacă au participat sau nu la lupte.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇