Micii comercianți cer prelungirea cu o oră a programului magazinelor: Va face diferența dintre faliment și supraviețuire

Micii comercianți cer prelungirea cu o oră a programului magazinelor: Va face diferența dintre faliment și supraviețuire

Micii comercianți cer prelungirea cu o oră, de la 18.00 la 19.00, a închiderii magazinelor de proximitate de până în 250 de metri pătrați.

Aceștia spun că o oră în plus va face diferența dintre faliment și supraviețuire pentru micii comercianți.

Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC) a cerut Guvernului să modifice restricțiile de circulație și să permită prelungirea cu o oră a programului micilor magazine. Astfel, ele vor putea prelua fluxul de clienți ai marilor retaileri.

Și, precizează Coaliția, în acest fel s-ar putea evita aglomerarea de acum, generată de măsurile „luate în pripă” de autorități și „fără consultarea societăților de profil”.

ADVERTISING

CLCC consideră că deciziile tardive de a limita numărul de clienți nu vor rezolva cu succes aglomerația. Asta în condițiile în care măsurile privind calculul aleatoriu al clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client nu sunt obligatorii pentru toți marii retaileri.

Magazinele în localitățile cu rata de infectare mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și la ora 21.00 în celelalte zile.

În schimb, în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 7,5, acestea se închid zilnic la ora 18.00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇