Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din nordul județului Tulcea: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

Mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din nordul județului Tulcea: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a fost avertizată, în noaptea de joi spre vineri, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional din spaţiul aerian, după ce Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a identificat drone care se apropiau de România.

”Alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, a fost mesajul Ro-Alert transmis.

ADVERTISING

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, mesajul Ro-Alert a fost transmis la ora 01,00, iar alarma aeriană a încetat 43 de minute mai târziu.

"În dispeceratul ISU Delta Tulcea nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Facem precizarea că aceste mesaje au rolul de informare a cetăţenilor privind măsurile pe care le pot lua pentru siguranţa lor", a menţionat ISU Delta.

ADVERTISING

Tulcea este singurul judeţ din România pe raza căruia reprezentanţi ai MApN au identificat resturi de drone folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇