Medicul Virgil Musta a fost achitat

Medicul Virgil Musta a fost achitat

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a fost achitat de Tribunalul Timiş, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de instigare la abuz în serviciu.

Toate celelalte persoane din dosar au fost achitate. Sentinţa nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA, în noiembrie 2022, pentru instigare la abuz în serviciu.

ADVERTISING

El ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale - recoltarea de probe pentru teste Covid-19 - la firma la care el este asociat, deşi ele se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică.

Alături de Musta au mai fost trimise în judecată:

- Diana Luminiţa Manolescu, director medical la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

- Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

- Dana Mihaela Paica, medic la firma la care asociat era Virgil Musta, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇