Medic din Craiova, acuzat de ucidere din culpă. Patru pacienți au murit după ce le-a greșit operațiile

Medic din Craiova, acuzat de ucidere din culpă. Patru pacienți au murit după ce le-a greșit operațiile

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost reținut luni de polițiști, fiind bănuit de patru infracțiuni de ucidere din culpă. Patru pacienți au murit, după ce au suferit intervenții de prelevare de probe biopsice.

Polițiștii de la Investigații Criminale Dolj au reținut un medic de 46 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

Este vorba despre medicul primar de chirurgie toracică Alin Dragoș Demetrian, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Demetrian este profesor asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.

ADVERTISING

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, transmite IPJ Dolj, citat de Agerpres.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au decis ca medicul să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

ADVERTISING

Iată ce detalii dau procurorii despre acest caz:

"S-a stabilit că, la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientuluiîntre actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

ADVERTISING

Cu privire la aceeași persoană se fac cercetări în calitate de suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă, ca urmare a culpei medicale", prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal."

N.B. Artera brahiocefalică (sau trunchiul brahiocefalic) este o arteră a mediastinului care furnizează sânge brațului drept, capului și gâtului. Este prima ramură a arcului aortic.

Contactat telefonic de News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat că, până marţi după-amiază, conducerea unităţii sanitare nu fusese înştiinţată oficial cu privire la acuzaţiile care îl vizează pe medic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇