Mărturia unui soldat rus: Putin îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu (Video)

Mărturia unui soldat rus: Putin îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu (Video)

Un soldat rus dezertor şi refugiat în Franţa e convins că rezultatul conflictului este cert: „Putin a pierdut deja şi va continua să piardă. Îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu”.

Fostul paraşutist Pavel Filatiev, care a decis să se refugieze în sudul Franţei, în mijlocul verii, este căutat de Moscova.

El a publicat în luna august un jurnal intitulat "ZOV" - precum literele de pe vehiculele armatei ruse - în care povesteşte ceea ce se întâmplă zilnic în rândul forţelor de la Kremlin.

ADVERTISING

"Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu îndrăzneşte să vorbească", a povestit Pavel pentru BFM TV.

"Sunt probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Furăm mâncare de la cantină şi primim mâncare stricată", a afirmat el. 

Pavel este conştient: el îşi riscă viaţa povestind experienţa de război din Ucraina. Este primul soldat rus care l-a criticat public pe Vladimir Putin. 

Întrebat despre folosirea armelor nucleare de către Moscova, soldatul dezertor crede că "nu poate fi exclusă" această opţiune. 

Après avoir déserté l'armée russe, Pavel Filatyev raconte le quotidien de la guerre en Ukraine

Acest fost paraşutist locuieşte acum cu Vladimir Osechkin, apărător al drepturilor omului, căutat şi el de Moscova şi care susţine demersul compatriotului său.

ADVERTISING

"El şi-a riscat viaţa şi libertatea părăsind Rusia. El încă îşi riscă viaţa în timp ce este aici în Franţa pentru a spune restului lumii despre ororile şi coşmarurile acestui război şi pentru a expune minciunile şi propaganda lui Putin", a mărturisit Vladimir Osechkin, la BFMTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇