Marine Le Pen a fost achitată, după ce a postat imagini cu atrocități comise de jihadiști, inclusiv decapitarea unui jurnalist

Marine Le Pen a fost achitată, după ce a postat imagini cu atrocități comise de jihadiști, inclusiv decapitarea unui jurnalist

Politiciana franceză de extremă dreapta şi candidată la alegerile prezidenţiale Marine Le Pen a fost achitată marţi de un tribunal pentru publicarea pe Twitter de imagini cu atrocităţile comise de gruparea islamistă Statul Islamic în decembrie 2015.

Despre acestea procurorii susţineau că au încălcat legile privind incitarea la ură, relatează Reuters.

Marine Le Pen a publicat trei imagini, inclusiv una cu cadavrul decapitat al jurnalistului american James Foley, după ce un jurnalist de televiziune i-a comparat partidul cu gruparea SI.

ADVERTISING

Ea a declarat anterior că a postat pe Twitter imaginile pentru a evidenţia absurditatea comparaţiei şi a negat că ar fi făcut ceva nepotrivit, afirmând că procesul este unul motivat politic.

Avocaţii lui Marine Le Pen au spus după audiere că libertatea de expresie a fost protejată.

Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va fi principala oponentă a preşedintelui Emmanuel Macron în alegerile de anul viitor.

Ea a fost pusă sub acuzare în baza unui articol din codul penal care interzice diseminarea de mesaje violente care ar putea afecta grav demnitatea umană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii au cerut o amendă de 5.000 de euro, mult sub sentinţa maximă de trei ani în închisoare ori o amendă de 75.000 de euro.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇