Marea Britanie: Rușii vor să dea ceasul înapoi. Ucraina intră în cel mai rău scenariu săptămâna viitoare

Marea Britanie: Rușii vor să dea ceasul înapoi. Ucraina intră în cel mai rău scenariu săptămâna viitoare

Ucraina poate intra în „cel mai rău scenariu”, acela al unei invazii din partea Rusiei, chiar de săptămâna viitoare, iar Europa se află în fața celei mai mari amenințări de la începutul secolului trecut, care a fost marcat de cele două războaie mondiale, avertizează ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, sâmbătă, la Conferința de Securitate de la Munchen.

Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu și acesta se poate întâmpla chiar de săptămâna viitoare”, a declarat șefa diplomației britanice, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

„Realitatea este că Rusia chiar vrea să dea ceasul înapoi - (rușii) vor să-l dea înapoi până în anii `90 și chiar mai mult”, avertizează Truss.

„Numai în această săptămână am văzut cum s-a dublat dezinformarea, am văzut operațiuni sub steag fals în regiunea Donbass. Mă tem că rușii au arătat că nu iau în serios diplomația”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii.

Și americanii sunt convinși că Rusia va invada Ucraina, iar marile puteri europene, printre care Germania și Franța, și-au avertizat sâmbătă cetățenii să părăsească Ucraina. Chiar și NATO și-a mutat biroul de la Kiev la Liov, aproape de granița cu Polonia, unde de partea cealaltă continuă să vină trupe aliate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇