Marea Britanie ar putea rămâne fără vin fix înainte de Crăciun: Oamenii să se aștepte la rafturi goale și prețuri mai mari

Marea Britanie ar putea rămâne fără vin fix înainte de Crăciun: Oamenii să se aștepte la rafturi goale și prețuri mai mari

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză a vinului chiar înainte de sărbătorile de iarnă, avertizează directorul executiv al celei mai mari companii vinicole din Marea Britanie.

El îi îndeamnă pe britanici să se aștepte la prețuri mai mari și la rafturi goale în perioada Crăciunului, relatează Metro.co.uk.

Motivul - lipsa șoferilor de camioane, care va afecta și sărbătorile de iarnă, oricum aglomerate.

Comercianții cu amănuntul și furnizorii din țară se luptă pentru a satisface cererea, dar mii de șoferi au părăsit țara după lockdown-ul impus de autorități în contextul Covid.

ADVERTISING

Robert Foye, șeful celei mai mari firme de vin din Marea Britanie (numită Accolade), a avertizat cumpărătorii să nu se aștepte la gama obișnuită de opțiuni atunci când Crăciunul.

Compania sa, Accolade, deține mărci populare în rândul britanicilor, printre care Hardys, Echo Falls, Kumala, Banrock Station și Stowells.

„Deficitul șoferilor, dacă va continua, ar putea avea cu siguranță un impact asupra Crăciunului. Încercăm să mergem înainte, dar depinde de situația pentru întreaga industrie a transporturilor și camioanelor din Marea Britanie”, a declarat Foye la BBC.

ADVERTISING

El a precizat că firma sa lucrează continuu pentru a evita un asemenea rezultat, dar, în cele din urmă, „costurile vor crește”.

Ca idee, Asociația Road Haulage (RHA) estimează că Marea Britanie are un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇