Au fost confirmate de laborator alte 23.012 de noi contaminări în Marea Britanie, ceea ce este un nou record, potrivit datelor guvernului, anunţă The Guardian.
Vineri, au fost depistate 20.530 de noi cazuri de îmbolnăvire.
În total, 854.010 persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 în Marea Britanie.
Alte 174 de decese în termen de 28 de zile de la testare au fost raportate sâmbătă, totalul ajungând la 44.571, potrivit News.ro. Vineri, au fost raportate 224 de decese.
Record în Italia, Guvernul se gânde la noi restricții
Italia a raportat sâmbătă un număr record de 19.644 noi cazuri de coronavirus, iar Guvernul ia în calcul introducerea unor restricţii suplimentare.
Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că doreşte să evite un alt episod de restricţii similare celor din prima parte a anului. Totuşi, în unele regiuni ale ţării a fost interzisă circulaţia oamenilor pe timpul nopţii, iar Guvernul va decide curând ce alte măsuri se vor aplica la nivel naţional.
Conte s-a angajat sâmbătă să accelereze programul de ajutor pentru întreprinderile afectate de criză, dar a declarat că săptămânile viitoare vor fi extrem de dificile. „Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat el, potrivit Mediafax.
Potrivit unui proiect de decret, citat de Reuters, sălile de sport şi piscinele publice ar putea fi închise, iar barurile şi restaurantele şi-ar putea limita programul până la ora 18. De asemenea, deplasările în afara localităţii de domiciliu nu vor fi încurajate.
La începutul săptămânii, guvernatorii locali au solicitat introducerea unor restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în Campania, Lombardia şi Lazio - în jurul capitalei Roma. Oraşul Milano, grav afectat de coronavirus în primăvară, a înregistrat sâmbătă peste 1.000 de cazuri de Covid-19. Regiunile nordice din Piemont şi sudul Siciliei sunt, de asemenea, pe lista autorităţilor. Noi restricţii sunt aşteptate şi în alte regiuni ale Italiei.
Serviciile de sănătate publică sunt suprasolicitate, iar oficialii au redeschis unităţile temporare de terapie intensivă construite la începutul pandemiei. Rata mortalităţii rămâne cu mult sub nivelul anterior, de peste 900 de decese pe zi, dar a crescut constant, sâmbătă fiind raportate 151 de victime ale Covid-19.
Peste 84.000 de cazuri noi în SUA
Peste 84.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în Statele Unite, vineri, potrivit datelor Reuters, un record al cazurilor zilnice pe fondul creşterilor consemnate la nivel naţional.
Creşterea cu 84.218 cazuri a depăşit recordul anterior, de 77.299 de cazuri, atins pe 16 iulie, iar cercetătorii Universităţii Washington anticipează că bilanţul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge 500.000 până în februarie.
În 16 state americane au atins vineri recorduri zilnice pentru infecţiile noi cu virusul care provoacă boala Covid-19, inclusiv în cinci state cheie pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie: Ohio, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin.
Experţii în domeniul sănătăţii nu au dat o explicaţie a acestor creşteri, dar au citat factori precum temperaturile mai reci care i-au făcut pe oameni să stea mai mult în spaţii închise, oboseala faţă de respectarea măsurilor de prevenţie şi revenirea la cursuri a elevilor în şcoli şi colegii.
”Ne îndreptăm către o creştere substanţială în toamnă/iarnă”, a declarat directorul Institutului pentru Statistici Medicale şi Evaluare, Chris Murray.
Numărul deceselor ar putea fi însă mai mic cu 130.000 dacă 95% dintre americani ar purta măşti, a spus acesta, reluând recomandarea făcută de reputatul specialist în boli infecţioase Anthony Fauci.
”Vestea bună este că vaccinurile par promiţătoare. Şi sperăm că până la sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie vom arăta că avem cel puţin două, poate mai multe, dar măcar două vaccinuri sigure şi eficace”, a declarat Fauci într-un interviu acordat CNN.
Secretarul pentru Sănătate Alex Azar a atribuit creşterea cazurilor la nivel naţional comportamentului oamenilor, afirmând că reuniunile private au devenit ”un factor major al răspândirii bolii”.
Întrebat despre afirmaţia făcută joi de preşedintele Donald Trump, în timpul dezbaterii cu democratul Joe Biden, că Statele Unite sunt aproape de ”un moment de cotitură al pandemiei”, Azar a declarat la CNN că Trump a încercat să dea speranţă oamenilor care aşteaptă un vaccin.
Citește opiniile zilei pe SpotMedia.ro: