Un studiu din Marea Britanie arată că 86% dintre persoanele testate pozitiv cu Covid sunt asimptomatice

Un studiu din Marea Britanie arată că 86% dintre persoanele testate pozitiv cu Covid sunt asimptomatice

Un studiu realizat în Marea Britanie, în timpul perioadei de lockdown, a arătat că 86% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 erau asimptomatice.

În UK, oamenii sunt încurajați să fie testați pentru COVID-19 numai dacă prezintă simptome de tuse persistentă, febră sau pierdere a gustului sau a mirosului.

Dar epidemiologii de la University College London au descoperit că o astfel de abordare ar putea pierde din statistici marea majoritate a cazurilor, complicând încercările autorităţilor de a contracara un al doilea val al virusului, scrie Reuters.

ADVERTISING

Oamenii de știință de la UCL au folosit date care analizează prevalența COVID-19 în comunitate și nu numai la cei care fac un test, deoarece prezintă simptome.

Studiul pilot a eșantionat 36.061 de persoane care locuiesc în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, care au fost testate în perioada 26 aprilie - 27 iunie.

Dintre cele 115 cu rezultat pozitiv, doar 16 au raportat simptome, iar 99 nu au raportat niciun simptom specific în ziua testului. Mai mult, 142 de persoane care au raportat simptome în ziua testului nu au dat rezultate pozitive pentru COVID-19, depășind cu mult numărul celor care au dat test pozitiv.

ADVERTISING

„Faptul că atât de mulți oameni care au testat pozitiv au fost asimptomatici în ziua unui rezultat pozitiv al testului necesită o schimbare a viitoarelor strategii de testare”, consideră Irene Petersen de la UCL Epidemiology & Health Care.

„Testarea mai răspândită va evidenţia transmisia „silențioasă ”și va ajuta la prevenirea potențialelor focare viitoare.”

Autorii studiului au menționat că alte cercetări au arătat rezultate diferite, una din China sugerând că doar 5% din cazuri erau asimptomatice, iar un studiu din Islanda arătând că 43 de cazuri din 100 nu prezentau simptome. Cercetătorii precizează că modul de eșantionare utilizat în orice studiu este cel mai probabil un factor determinant al concluziilor.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇