Marea Britanie a pus din greşeală Banca Centrală a Rusiei pe lista de sancţiuni

Marea Britanie a pus din greşeală Banca Centrală a Rusiei pe lista de sancţiuni

Marea Britanie a atribuit, marţi, greşit adresa Băncii Centrale a Rusiei unei bănci private ce are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi care este vizată de sancţiunile anunţate de premierul Boris Johnson.

În urma recunoaşterii de către Rusia a republicilor separatiste proruse din estul Ucrainei, guvernul condus de Boris Johnson a instituit sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti, relatează Reuters.

Printre acestea se numără şi Banca Rossiya, despre care Guvernul de la Londra spune că este ”deţinută de o elită a miliardarilor ruşi care au legături directe cu Putin”. Cel puţin deocamdată, marile bănci de stat ruseşti nu au fost cuprinse în lista britanică de sancţiuni.

ADVERTISING

Dar guvernul britanic a menţionat ca adresă a Băncii Rossiya ”Neglinnaya, 12, Moscova, 107016”, adresă ce corespunde de fapt Băncii Centrale a Rusiei, cunoscută şi ca ”Banca Rossiya”.

Banca privată Rossiya îşi are sediul principal în oraşul Sankt Petersburg. Cât despre strada Neglinnaya din Moscova, acolo a fost timp de cel puţin un secol sediul Băncii Centrale a Rusiei ori a Uniunii Sovietice.

Deocamdată nici Ministerul de Externe britanic şi nici Banca Centrală din Moscova nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta asupra confuziei create.

ADVERTISING

O sursă apropiată Băncii Centrale ruse a declarat că această instituţie consideră că este vorba despre o greşeală, care nu are vreun impact asupra operaţiunilor sale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇