Macron, întrerupt din discurs la Haga: „Președintele violenței și ipocriziei” (Video)

Macron, întrerupt din discurs la Haga: „Președintele violenței și ipocriziei” (Video)

Emmanuel Macron a fost întrerupt marţi, la Haga, de manifestanţi care au strigat sloganuri despre democraţie şi pensii, în timp ce președintele francez se pregătea să susţină un discurs despre viitorul Uniunii Europene (UE), în cadrul unei vizite de stat în Olanda.

„Unde este democraţia franceză?”, au strigat manifestanţii. „Convenţia (luptei împotriva modificărilor) climatice nu este respectată!”, au mai strigat ei din tribune.

Manifestanții au desfăşurat și o banderolă cu mesajul, scris în engleză, „Preşedintele violenţei şi ipocriziei”.

ADVERTISING

„Aveţi milioane de manifestanţi în stradă”, au strigat protestatarii, în contextul în care Guvernul francez este vizat de la începutul anului de o contestare foarte puternică a reformei sistemului de pensii, care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Democrația este în pericol

”Este foarte important să existe o dezbatere socială”, le-a răspuns şeful statului francez, atunci când a putut să reia cuvântul, după un minut de întrerupere.

ADVERTISING

„Pot răspunde tuturor întrebărilor despre ceea ce discutăm noi în Franţa, aceasta este o democraţie, iar o democraţie este exact un loc în care putem manifesta şi vedea acest tip de intervenţii”, a subliniat el.

Însă, ”în ziua în care îţi spui 'atunci când sunt în dezacord cu legea care a fost adoptată (...) eu însumi decid legitimitatea a ceea ce fac', pui democraţia în pericol”, a continuat Emmanuel Macron.

El şi-a reluat firul discursului despre politica economică europeană şi a revenit la reforma sa a pensionării pe fond.

ADVERTISING

„Atunci când fac comparaţii cu alte ţări europene, francezii ar trebui să fie mai puţin enervaţi pe mine”, a subliniat el, „pentru că, în ţara voastră”, vârsta pensionării „este cu mult mai mare, iar în multe ţări din Europa este mult mai mare de 64 de ani”, a insistat Macron.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇