Lukașenko amenință că va "rezolva" în câteva zile problema protestelor

Lukașenko amenință că va "rezolva" în câteva zile problema protestelor

Preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, vineri, că în câteva zile va „rezolva” problema protestelor faţă de rezultatul scrutinului prezidenţial, acuzând că demonstraţiile sunt organizate de Statele Unite.

„Este problema mea, trebuie să o rezolv şi o vom rezolva. Credeţi-mă, în zilele următoare se va rezolva”, a afirmat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Liderul contestat de la Minsk a acuzat că Statele Unite organizează protestele din Belarus, "pentru a crea un coridor între Țările Baltice, Belarus şi Ucraina", în scopul izolării Rusiei.

ADVERTISING

"Statele Unite organizează toate aceste lucruri, iar europenii au intrat în acest joc. A fost creat un centru special la Varşovia", a spus Lukaşenko.

Opoziția acuză fraudarea grosolană și cere repetarea alegerilor

Opoziţia din Belarus contestă rezultatul scrutinului prezidenţial. Comisia Electorală Centrală a anunţat că, potrivit rezultatelor finale, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a câştigat scrutinul prezidenţial cu 80,1% din voturi, iar principalul candidat al opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a obţinut 10,12%. Însă candidata opoziţiei susţine că a obţinut 60%-70% din voturi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Preşedintele ar trebui să ştie că avem nevoie de o schimbare. Poporul belarus nu va accepta niciodată actuala conducere", a declarat Svetlana Tihanovskaia, aflată la Vilnius.

"Sper că bunul simţ va prevala, că oamenii vor fi auziţi şi că vor fi organizate noi alegeri. Voi reveni în Belarus când mă voi simţi în siguranţă", a spus Tihanovskaia.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇