Lucrări la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Circulația se desfășoară pe o bandă, MAE a trimis o atenționare

Lucrări la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Circulația se desfășoară pe o bandă, MAE a trimis o atenționare

Poliţia de Frontieră anunţă că, până vineri, pe partea bulgărească a Podului Prieteniei din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse au loc lucrări de reparaţii, astfel că traficul va fi îngreunat, desfăşurându-se pe o bandă.

Ministerul de Externe a transmis o atenţionare de călătorie.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile din această ţară, se desfăşoară lucrări de reparaţie şi asfaltare a suprafeţei carosabile a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

ADVERTISING

Activităţile de reparaţie sunt prevăzute să dureze până la data de 15 iunie 2024. Acestea se vor efectua pe timpul zilei, pe segmente rutiere scurte şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă cu regim asigurat de accesibilitate şi de semnalizare prin indicatoare rutiere şi personal de dirijare”, a transmis, luni, MAE, într-un comunicat de presă.

MAE le recomandă cetăţenilor români să conducă preventiv, cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului şi să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de aşteptare la trecerea podului.

ADVERTISING

Autorităţile bulgare recomandă ca vinieta electronică să fie achiziţionată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, cu versiune în limba română: https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

În cazul turiştilor români care aleg să revină în ţară, prin PCTF Ruse, este recomandat să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 euro sau 4 leva, ori să efectueze plata cu cardul bancar, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇