Locuitorilor din 3 orașe de pe insula spaniolă La Palma li s-a ordonat să stea în case

Locuitorilor din 3 orașe de pe insula spaniolă La Palma li s-a ordonat să stea în case

Autoritățile de pe insula spaniolă La Palma au ordonat luni locuitorilor din trei orașe să rămână în case după ce un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja a ajuns în ocean. Oamenii din Santa Cruz sunt sfătuiți să poarte măști, pentru prima dată de la începutul erupției.

Un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja, care erupe de două luni, a ajuns în apă în jurul prânzului, la câțiva kilometri de locul în care două fluxuri anterioare au atins marea.

Imaginile filmate cu drona arată nori albi ieșind din apă, scrie Reuters.

ADVERTISING

Locuitorilor din Tazacorte, San Borondon și din unele zone din El Cardon li s-a spus să rămână în casă, cu ușile și ferestrele închise, din cauza gazelor nocive pentru sănătate.

Soldații de la Unitatea Militară de Urgență au fost detașați pentru a măsura calitatea aerului în zonă.

De asemenea, aeroportul a fost închis și este posibil să rămână astfel până la 48 de ore din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat Miguel Angel Morcuende, coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie.

ADVERTISING

Potrivit programului Copernicus, râurile de lavă au avariat sau distrus aproximativ 2.650 de clădiri începând cu 19 septembrie, ducând la evacuarea a mii de persoane din case.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇