Lisabona amână relaxarea restricţiilor, după ce cazurile de Covid au început din nou să crească

Lisabona amână relaxarea restricţiilor, după ce cazurile de Covid au început din nou să crească

Guvernul portughez a decis să suspende procesul de ieşire din lockdown în capitala Lisabona şi în trei municipalităţi, după ce numărul cazurilor de Covid a început din nou să crească.

Astfel, capitala şi municipalităţile Odemira (sud), Braga şi Vale de Cambra (nord) vor continua să aplice până pe 27 iunie restricţiile antiepidemice în vigoare, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Printre aceste măsuri, în respectivele zone telemunca rămâne obligatorie acolo unde este posibil, ceea ce nu se va mai aplica în restul ţării începând din 14 iunie.

Totodată, restaurantele se închid la ora 22:30, faţă de ora 01:00 în zonele unde se ridică restricţiile de la acea dată.

Relaxarea restricţiilor mai cuprinde, printre altele, prelungirea programului pentru o serie de activităţi şi revenirea publicului în incintele sportive, în limita unei ocupări a acestora la o treime din capacitate.

Dar odată cu relaxarea restricţiilor Guvernul a impus teste obligatorii de Covid pentru toate companiile care au mai mult de 150 de salariaţi şi la evenimente sportive, culturale sau familiale.

Portugalia a raportat în ultimele 24 de ore 890 de noi cazuri de Covid, dar niciun nou deces asociat acestei boli.

Este însă cel mai ridicat număr de noi infecţii zilnice pe care această ţară cu circa 10 milioane de locuitori îl înregistrează după 15 martie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!