Liber la festivaluri și concerte în Constanța. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie

Liber la festivaluri și concerte în Constanța. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie

În Constanța, de sâmbătă, va fi permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivalurilor, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, orașul este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Asta înseamnă că, începând de sâmbătă, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%. Aceeași capacitate maximă se va aplica și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor.

ADVERTISING

Totodată, va fi permisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”, a transmis Prefectura.

Potrivit CJSU Constanța, 64 de localități din județ sunt încadrate în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, iar cinci localități - Năvodari, Cerchezu, Fântânele, Lumina, Pecineaga - sunt încadrate în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mie.

ADVERTISING

O singură localitate, Dumbrăveni, are o incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori.

INFORMARE DE PRESĂ7 mai 2021Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, astăzi, hotărârile nr....

Publicată de Instituția Prefectului - Județul Constanța pe Vineri, 7 mai 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇