Legea prin care se dă o zi liberă după fiecare doză de vaccin anti-COVID a fost promulgată

Legea prin care se dă o zi liberă după fiecare doză de vaccin anti-COVID a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează Adminisraţia Prezidenţială.

Astfel, potrivit actului normativ, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Și elevii și studenții beneficiază de o scutir de o zi de la frecventarea cursurilor şcolare.

Drepturile persoanelor reglementante de acest articol sunt acordate pe baza adeverinţei de vaccinare eliberată conform legii.  

Dispoziţiile de mai sus nu sunt aplicate în cazul în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.  

„Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia”, potrivit sursei menţionate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇