Lavrov: Negocierile cu Ucraina nu sunt ușoare, dar sunt speranțe de compromis

Lavrov: Negocierile cu Ucraina nu sunt ușoare, dar sunt speranțe de compromis

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, spune că negocierile de pace cu Ucraina nu sunt uşoare, dar există speranţe privind un compromis.

„Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noştri. Ei spun că negocierile nu sunt uşoare din motive evidente. Dar există oarece speranţe de a ajunge la un compromis”, a declarat Lavrov, miercuri, într-un interviu acordat postului de ştiri RBC.

El a menţionat că negociatorii sunt aproape de a conveni asupra formulării unor acorduri, fiind luat "serios" în considerare un statut de neutralitate pentru Kiev, relatează Reuters.

ADVERTISING

Şeful diplomaţiei ruse a precizat însă pentru RBC că mai sunt şi alte chestiuni importante, inclusiv folosirea limbii ruse în Ucraina şi libertatea de exprimare. 

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Declarațiile lui Lavrov vin în contextul în care săptămâna aceasta s-au purtat negocieri zilnic, iar mai multe state s-au oferit să medieze aceste negocieri, pentru a se opri cât mai repede războiul.

Pe de altă parte, Rusia și tabăra occidentală (care susține cu fermitate Ucraina) și-au impus reciproc noi restricții, care vor afecta economia mondială, conform unei analize a FMI.

ADVERTISING

În plus, marți seara, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a decis excluderea Federației Ruse din Consiliul Europei (CoE) cu un vot zdrobitor (doar 3 abțineri) și a recunoscut Transnistria drept zonă de ocupație rusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇