Kremlinul ameninţă: Rusia va ține cont de trupele americane din România, atunci când își va asigura propria securitate

Kremlinul ameninţă: Rusia va ține cont de trupele americane din România, atunci când își va asigura propria securitate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a amenințat voalat România. Dmitri Peskov a vorbit azi cu presa despre desfășurarea amplă de forțe americane din ţara noastră, care sporește un presupus pericol pentru Rusia.

Kremlinul va acorda atenție acestui lucru, când va veni vorba despre securitatea Rusiei.

„Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi. Desigur, cu atât mai bine contracarăm și vom continua să contracarăm când ne asigurăm propria securitate”, a declarat Peskov, într-o conferință de presă, citat de agenția de stat rusă TASS.

ADVERTISING

În orice caz, o astfel de desfășurare a trupelor americane în apropierea granițelor Rusiei „nu duce la creșterea predictibilității și stabilității” în regiune, este de părere Peskov.

Agenţia rusă de presă aminteşte că, acum câteva zile, CBS a difuzat un reportaj despre celebra Divizie 101 Aeropurtată a SUA, care este dislocată în România şi e gata oricând să intre pe teritoriul ucrainean, în cazul unei escaladări a conflictului sau al unui atac asupra unui stat membru NATO.

TASS subliniază că această unitate de elită este dislocată în Europa, pentru prima dată în aproape 80 de ani.

ADVERTISING

Colonelul Edwin Matthaidess, comandantul brigăzii a 2-a a diviziei, a remarcat că unitatea sa este în prezent mai aproape de teritoriul ucrainean decât orice alte forțe americane și „urmărește îndeaproape” acțiunile forțelor ruse, „stabilindu-și obiective de antrenament” și efectuând exerciții care "imită exact ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Ziua 245 de război: Putin a asistat la primul exerciţiu nuclear de la începutul invaziei, iar Kadîrov anunţă Jihadul: „Îi vom arde!”

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇