Kremlinul a organizat mitinguri de susținere a referendumurilor din Ucraina. Prezența e obligatorie (Foto & Video)

Kremlinul a organizat mitinguri de susținere a referendumurilor din Ucraina. Prezența e obligatorie (Foto & Video)

Angajații din companiile de stat, elevii, studenții și activiștii partidelor sunt constrânși să ia parte la demonstrațiile de susținere a referendumurilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Potrivit presei ruse, în Novosibirsk, Arhangelsk și Sankt Petersburg au loc vineri manifestații prin care rușii trebuie să-și arate susținerea pentru organizarea referendumurilor false de alipire la Rusia a regiunilor ocupate din Ucraina, relatează Meduza.

Mai mulți studenți din orașele Habarovsk, Omsk, Saratov, Iakuțk, Novosibirsk, Voronej, Ufa, Stavropol, Moscova, Penza și Ioșkar-Ola au spus că sunt obligați să participe la mitinguri.

ADVERTISING

În unele cazuri, cei care participă la aceste acțiuni primesc bani și punctaje suplimentare.

Referendumurile privind aderarea la Rusia au loc de vineri până marţi în mai multe regiuni aflate în principal sub controlul Rusiei în estul şi sudul Ucrainei, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul ţării.

Aceste scrutine au fost precedate de anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială pentru suplimentarea trupelor de pe front.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decizia liderului de la Kremlin a provocat cele mai mari manifestații de protest din Rusia de la începerea războiului și un exod masiv spre alte țări al bărbaților ruși care fug pentru a nu fi luați în armată.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇