Kremlinul a anunțat despre ce vor discuta Putin și Erdogan săptămâna viitoare, la Soci

Kremlinul a anunțat despre ce vor discuta Putin și Erdogan săptămâna viitoare, la Soci

Kremlinul a anunțat despre ce va discuta preşedintele rus Vladimir Putin cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în timpul vizitei sale la Soci, în sudul Rusiei, vinerea viitoare.

Astfel, cei doi vor analiza cooperarea militară şi tehnică, relatează CNN.

"Da, subiectul cooperării tehnico-militare va fi cu siguranţă discutat la Soci", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, cooperarea militaro-tehnică dintre Rusia şi Turcia este constant pe ordinea de zi, iar "însuşi faptul că interacţiunea se dezvoltă într-o zonă atât de sensibilă indică faptul că, în general, întregul complex de relaţii este la un nivel foarte înalt".

ADVERTISING

Cei doi șefi de stat vor aborda și problema exporturilor de cereale din Ucraina. Peskov a spus că cei doi preşedinţi vor putea evalua modul în care sunt puse în aplicare acordurile de la Istanbul privind transporturile de cereale.

"Acordul ar trebui să înceapă acum să fie pus în aplicare, procesul va începe. Va reprezenta o ocazie bună de a face schimb de opinii la Soci cu privire la modul în care acest lucru este în conformitate cu acordurile la care s-a ajuns", a declarat Peskov.

Ucraina şi Rusia au convenit, vineri, asupra unui acord care să permită reluarea exporturilor vitale de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acordul a fost intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia, la Istanbul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Putin şi Erdogan s-au mai întâlnit și săptămâna trecută, la Teheran.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇