Erdogan se întâlnește cu Putin la Soci

Erdogan se întâlnește cu Putin la Soci

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni cu Vladimir Putin, la Soci.

Întâlnirea dintre președintele turc și omologul rus va avea loc pe 5 august, a anunțat președinția turcă, informează Interfax citată de Al Jazeera. Nu au fost oferite alte detalii despre vizită.

Vizita președintelui turc vine la doar câteva zile după ce Turcia, ONU, Rusia și Ucraina au semnat un acord istoric pentru reluarea exporturilor de cereale prin trei porturi ucrainene, după luni de blocaj din cauza războiului din Ucraina, care durează deja de șase luni. Este vorba de peste 20 de milioane de tone de cereale sunt blocate în porturile Ucrainei, a căror lipsă se simte acut pe piaţa mondială.

ADVERTISING

Reluarea exportului este însă incertă după ce, doar la o zi de la semnarea acordului, Rusia a atacat portul Odesa, unul dintre porturile care ar fi trebuit deblocat. Iniția, prin vocea ministrului turc de Externe, Rusia a negat că ar fi atacat Odesa, însă ulterior și-a asumat bombardamentele.

Putin s-a mai întâlnit în urmă cu câteva zile cu Erdogan, care l-a lăsat să aștepte câteva minute în fața camerelor pe președintele rus, situație care l-a tensionat vizibil. Întâlnire a avut loc la Teheran și a fost prima vizită a lui Putin în afara Rusiei de la startul invaziei în Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇