Rusia confirmă că a atacat portul Odesa, la o zi după acordul pentru cereale

Rusia confirmă că a atacat portul Odesa, la o zi după acordul pentru cereale

Rachete ruseşti au distrus sâmbătă infrastructuri militare în portul Odesa, vital pentru exportul de cereale ucrainene, a anunţat duminică purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit AFP.

„Rachete Kalibr au distrus infrastructuri militare din portul Odesa, printr-o lovitură de înaltă precizie”, a scris ea pe contul său de Telegram, ca răspuns la o declaraţie a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că aceste lovituri au distrus posibilitatea unui dialog sau a unei înţelegeri cu Moscova.

După aceste atacuri de la Odesa, Ucraina l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că „scuipă în faţă” ONU şi Turcia şi compromite punerea în aplicare a acordului semnat vineri în legătură cu reluarea exporturilor de cereale blocate de conflict.

Sâmbătă, Rusia a dezminţit totuşi pe lângă Turcia că a fost implicată în aceste atacuri. „Ruşii ne-au spus că nu au nimic de-a face cu acest atac şi că analizează chestiunea îndeaproape”, a dat asigurări ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, două rachete au lovit teritoriul portului Odesa, iar alte două au fost doborâte de apărarea antiaeriană înainte de a-şi atinge ţinta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇