Kovesi e în România şi a vorbit cu Predoiu despre locurile libere de la Parchetul European şi avertizorii de integritate

Kovesi e în România şi a vorbit cu Predoiu despre locurile libere de la Parchetul European şi avertizorii de integritate

Codruţa Kovesi e în România şi s-a întâlnit marţi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Cei doi au discutat despre lansarea unei noi proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegaţi, pentru că 9 posturi din schema naţională sunt vacante.

”Oficialul european a mulţumit pentru măsurile deja luate în vederea susţinerii EPPO în România şi, în special, pentru asigurarea unui sediu adecvat.

Cei doi oficiali au agreat necesitatea lansării, în viitorul apropiat, a unei noi proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegaţi, având în vedere că încă 9 posturi din schema naţională sunt vacante. Procurorul-şef european a apreciat menţinerea statu quo-ului legislativ care reglementează poliţia judiciară pusă la dispoziţia EPPO”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

ADVERTISING

La aceeaşi întâlnire s-a vorbit şi despre stadiul legii de transpunere a Directivei europene privind avertizorii de integritate, însă MJ nu dă detalii.

”Am susţinut şi vom susţine în continuare Parchetul European şi vom face toate demersurile necesare bunei funcţionări a acestuia la nivel naţional. În acelaşi timp, vom susţine toate iniţiativele Comisiei Europene şi ale Consiliului UE, prin care se urmăreşte consolidarea acestei instituţii şi extinderea competenţelor, inclusiv în ceea ce priveşte nerespectarea sancţiunilor UE”, a declarat ministrul Justiţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇